Видео: bgonair.bgПродължава борбата с огненото бедствие в Австралия. Само за 48

...
Видео: bgonair.bgПродължава борбата с огненото бедствие в Австралия. Само за 48
Коментари Харесай

Продължава битката с над 200 пожара в Австралия, десетки са в неизвестност

Видео: bgonair.bg

Продължава битката с огненото злополучие в Австралия. Само за 48 часа са събрани над 10 милиона щатски $ след апела на австралийски артист за подкрепяне на огнеборците в щата Нов южен Уелс, написа bgonair.bg.

Правителството също даде обещание 14 милиона $ за битка с огнената буря. Над 200 пожара изпепеляват гори и домове в югоизточната част на страната, като взеха живота на десетки хора и стотици хиляди животни.  

Противпожарната работа в Нов Южен Уелс издаде предпреждение, че неспирните горски пожари, генерират толкоз доста жега, че основават лични климатични системи, в това число и сухи светкавични стихии и огнени торнада. Пожарите в югоизточната част на континента не престават месеци, предшествани от дълъг интервал на горещина и суша. В момента има над 200 дейни горски пожара в цялата страна. 

Над 100 000 поданици са евакуирани от трите най-критични щата – Нов Южен Уелс, Виктория и Южна Австралия. Премиерът Скот Морисън е подложен на гневна рецензия поради неспособността на управляващите да се оправят с бедствието, до момента в който хилядипожарникари и доброволци рискуват живота си, за да спрат огъня. 

" Излагаме живота си на риск. Ето по какъв начин се забавляваме, приятелю, излагайки живота си на риск. Правя го за моята локална общественост и хората в Австралия. Не го върша за теб Скот Морисън, не го върша поради някой  в държавното управление или  парламента. "

Придружаван от мощни ветрове и температури над 45 градуса огънят към този момент е опустошил над 6 000 квадратни километра земя – повърхност, еквивалентна на територията на Белгия. До момента има 24 жертви, измежду тях трима пожарникари, като този брой се чака да се повишава, тъй като десетки хора са в неопределеност. 

Половин милиард животни са умрели в пожарите, измежду които са домашни любимци, добитък и диви животни. Повече от 1200 домове са разрушени. Десетки хиляди домове в Нов южен Уелс и Викотрия сега са без електричество. В битката с огъня беше хвърлена и армията.

В столицата Канбера качеството на въздуха е класирано като най-лошото в света, а жителите  са призовани  да не напускат домовете си.

Австралийската самолетна компания " Кантас " анулира полети до и от града за неделя. За през днешния ден прогнозата за югоизточната част на Австралия е за малко по-ниски температури и дъжд.  



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР